طراحی

طراحی در یک اثر مستقل، عنوان اثر: نان!، طراح: کته کُلویتس، ۱۹۲۴، محل نگهداری: بریتیش میوزیم، لندن.

طراحی به دانش ایجاد یک طرح از تصویری ذهنی، خیالی یا واقعی گفته می‌شود. طراحی در معنای تخصصی، مفاهیم و کاربردهای متنوعی را دربر می‌گیرد، از این رو مانند واژهٔ هنر با یک تعریف مشخص نمی‌توان تمام جنبه‌های آن را بیان کرد.

در هنرهای تجسمی، طراحی یا به‌صورت یک اثر مستقل؛ یا به عنوان پیش‌طرحی برای یک اثر هنری انجام می‌گیرد که در این صورت طرح مقدماتی[۱] نیز خوانده می‌شود. طراحی در دو حوزهٔ کلی مطرح می‌شود: یکی drawing است که شامل برداشت‌های شخصی، احساسات فی‌البداهه و تجربه‌های آزاد طراح از موضوعات گوناگون با بیان مستقل و به روش‌های متنوع می‌باشد؛ و دیگری design است که شامل مراحل ترکیب عناصر بصری و فضا بر پایهٔ اصول طرح، برای مخاطبی معین است و جنبهٔ کاربردی دارد، مانند رشته‌های طراحی صنعتی، طراحی معماری، طراحی گرافیک و طراحی لباس.
تاریخچه
سابقه اولین طراحی‌ها بسیار کهن است.شاید بتوان گفت قدیمی‌ترین طرحها مربوط به دورانی است که بشر درون غارها زندگی می‌کرده‌است.نقشهای درون غار لاسکو و آلتامیرا در فرانسه نمونه‌هایی از این قبیل هستند.طراحی مردمان غارنشین با آئین ویژه و به دست افراد معدودی انجام میگرفت.اینطور حدس زده شده که هدف از این نقوش جنبه جادویی برای جلوگیری از سوانح طبیعی و افزایش قدرت در طبیعت بکار میرفته‌است.ابزار طراحی بشر اولیه بسیار ابتدایی بود و از سوخته چوب همراه با چربی و پیه حیوانات استفاده میکردند.[۳]

دیوارنگاره‌ای در غار دوشه واقع در لرستان، حدود هشت هزار سال پیش از میلاد

بین سده شانزدهم تا سده نوزدهم اهمیت طراحی در مقایسه با اهمیت رنگ‌پردازی بحث اصلی هنرمندان غربی بود و بر این مبنا هنر فلورانسی نیکولا پوسن و انگر از هنر ونیزی روبنس و دلاکروا متمایز شد. در شرق دور از گذشته تاکنون مرزی میان نقاشی و طراحی وجود نداشت و قلمو وسیله اصلی هر دو شاخه محسوب میشده است. در ایران پس از اسلام طراحی به عنوان نقشه‌ای برای نگارگری به حساب می‌آمد و ابتدا طرح را با خطوط بیرنگ بروی کاغذ میکشیدند و سپس به رنگ‌پردازی می‌پرداختند.در اواخر سده دهم هجری/شانزدهم میلادی طراحی از نگارگری مستقل شد و هنرمندانی مانند رضا عباسی، محمدی و شیخ محمد آن را به کمال رساندند.[۴]
ابزارهای طراحی
امروزه، اجرای طراحی، محدود به استفاده از ابزارهای سنتی (مداد، زغال و غیره) نیست بلکه روش‌های متنوع ترکیب مواد، چسباندن وسایل، استفاده از مواد و ابزار تازه و غیرمتعارف نیز رواج یافته است. علاوه بر این، رایانه، دورنگار، ویدئو و انواع وسایل پیشرفتهٔ دیگر نیز امکانات تازه‌ای در این زمینه به وجود آورده‌اند.با این همه، آموزش طراحی از مسیر همان ابزارهای سنتی عبور می‌کند و از این طریق است که طراح قادر به استفادهٔ ماهرانه و خلاقانه از ابزارهای تازه می‌گردد.
طراحی خطی
طرحی که فقط با خط رسم شود و سایه‌روشن یا لکه‌های رنگی نداشته باشد، طرح خطی نامیده می‌شود. مهم‌ترین تمرکز در طرح‌های خطی، بر خطوط پیرامونی اشیاء است.خطوط در طراحی، نشان‌دهندهٔ حالات عاطفی و روحی، نظم و تفکر هستند.
طراحی نور و سایه
سایه‌روشن معمولاً به تغییر درجهٔ سایه‌ها از روشن به تیره در آثار هنری گفته می‌شود و مهارت هنرمند در استفاده از روش، باعث نمایش صحیح حجم و حالت مدل می‌شود.

سایه‌روشن به منظور به تصویر کشیدن شکل و فرم در رابطه با منبع نور در آثار هنری تمدن‌های گوناگونی به کار رفته است. اگرچه این روش در تمدن‌های اولیه مثل مصر باستان ناشناخته است اما از هنر غرب به ویژه ایتالیا در سدهٔ شانزدهم میلادی سر برآورده است. عوامل بسیار زیادی مانند نسبت بین خود اجزا (نور و سایه)، ارتباط با رنگ‌ها، روش توزیع عناصر نور و سایه که ترکیب‌بندی و کیفیت گویای نقاشی را مشخص می‌کند و همچنین دیدگاه‌های اجتماعی و فلسفی بر سایه‌روشن‌های کاربردی تأثیر می‌گذارد. ما می‌توانیم شاهد انواع سایه‌روشن‌ها در آثار هنرمندان برجسته و مشهور باشیم. نور فروزان و تاریکی عمیق در حکاکی‌های رامبرانت، عناصر را به تصویر می‌کشد. در سایه‌روشن‌های جوتو دی بوندونه و میکل‌آنژ، نور بر تیرگی غلبه دارد. طرحِ هاله‌ای از تیرگی‌ها در اطراف مدل در آثار لئوناردو دا وینچی؛ و سایه‌روشنی که نسبت تیرگی و روشنایی به میزان جذب نور توسط رنگ‌ها بستگی دارد در آثار تیسین و جورجونه مشاهده می‌شود. سایه‌روشنِ براق، کنتراست بین بخش‌های روشن و فضاهای تیره و سایه‌خوردهٔ شدید را می‌توان در آثار غیرمتداول و شدید کاراواجو مشاهده کرد.

بازیِ نور و سایه شامل هر گونه سوژه‌ای است که می‌تواند به تصویر کشیده شود که این نه‌تنها در نمایش صحنه‌های واقعی و طبیعی کاربرد دارد بلکه برای نمایش و انتقال احساسات، حالات، رویاها، آرزوها و تجارب، امروزه از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

چاپ سایز بزرگ

چاپ سایز بزرگ

چاپ سایز بزرگ

چاپ سایز بزرگ

با توجه به کمبود دستگاه های چاپ سایز بزرگ و تقاضای مشتریان عزیز، صنایع چاپ بلوط با هدف برآورده کردن نیاز صنعت به چاپ سایز بزرگ که بیشتر در صنایع کارتن سازی کارتن های لمینتی کاربرد دارد ( چاپ مقوای سایز بزرگ )، اقدام به واردات ماشین آلات چاپ سایز بزرگ از قیبل:

  1. دستگاه لیتوگرافی سایز بزرگ (12 ورقی)
  2. ماشین چاپ افست سایز بزرگ (12 ورقی)
  3. سلفون کشی سایز بزرگ (12 ورقی)

که تمامی ماشین آلات فوق در یک مجموعه گرد آوری شده است.

که این امر خود باعث مزایای فراوانی از قبیل:

  • کاهش هزینه تولید.
  • کاهش هزینه های انتقال و جابجایی.
  • بالارفتن بازده تولید و کاهش تلفات.
  • بالارفتن کیفیت محصول نهایی.

می گردد.

چاپ بلوط با بیش از ده سال سابقه در امر چاپ و لیتوگرافی ( چاپ کاغذ تحریر ، چاپ مقوای پشت طوسی ، چاپ مقوا ی ایندر برد ، چاپ مقوای گلاسه و … ).

با بهره گیری از کادری مجرب و دوره دیده، آماده ارائه خدمات با کیفیت به مشتریان عزیز می باشد.

هدف ما ارائه خدمات با کیفیت در کوتاه ترین زمان ممکن است که این مهم به همت همکاران متخصص و ماشین آلات به روز این مجموعه محقق گردیده است.

واحد طراحی صنایع چاپ بلوط با بهره گیری از طراحان با تجربه در زمینه چاپ ، کارتن سازی ، جعبه سازی و قالب سازی کلیه طرح های ارسال شده توسط مشتری را به صورت کامل بررسی نموده و قبل از اقدام به گرفتن خروجی برای واحد لیتوگرافی مجموعه ، کلیه موارد مشکل ساز را با مشتری در میان میگذارد تا با همکاری و نظر مشتری مشکلات رفع و طرح مورد نظر اصلاح گردد و پس از تایید نهایی طرح، آن را برای واحد لیتوگرافی آماده و ارسال می نمایند که این امر خود باعث کاهش اشتباهات طراحی و جلوگیری از ضرر و زیان مشتری و در نهایت یک چاپ با کیفیت و عالی می گردد.

با آرزوی توفیق همکاری با شما عزیزان همواره در تلاش خواهیم بود تا بهترین باشیم.

با احترام.

صنایع چاپ بلوط

چاپ 12 ورقی – چاپ افست 12 ورقی – چاپ دوازده ورقی

چاپ 12 ورقی

چاپ 12 ورقی

چاپ 12 ورقی – چاپ افست 12 ورقی

ارائه خدمات چاپ 12 ورقی چاپ بلوط

چاپ 12 ورقی یکی دیگر از افتخارات این مجموعه می باشد. چاپ بلوط با در اختیار داشتن بزرگترین دستگاه چاپ افست پنج رنگ کشور آماده انجام خدمات چاپ افست 12 ورقی می باشد.

امروزه با توجه به نیاز روز افزون تولیدکنندگان به کارتن های لمینتی برای بسته بندی محصولاتشان.

همچنین افزایش تولید و توزیع کالاهای لوکس. که نیاز به کارتن های لمینتی دارند.

و با توجه به کاهش هزینه ها و افزایش سرعت تولید کارتن های لمینتی در صورت وجود دستگاه چاپ سایز بزرگ، این شرکت اقدام به واردات و نصب و راه اندازی دستگاه چاپ افست پنج رنگ دوازده ورقی با سطح چاپ 120 در 160 سانتی متر نموده است.

کاهش هزینه های تولید کارتن های لمینتی

چاپ 12 ورقی

چاپ 12 ورقی

یکی از مزایای چاپ 12 ورقی کمک به کاهش هزینه های کارتن های لمینتی می باشد. به این صورت که پوستر چاپ شده میتواند شامل طرح دو و یا تعداد بیشتری کارتن در یک شیت باشد. که این امر باعث کاهش هزینه های قالب سازی و پرت مقوا و کارتن و همچنین کاهش چند برابری زمان تولید می گردد.

چاپ 12 ورقی

چاپ 12 ورقی

بالارفتن استقامت کارتن های لمینتی

در بسیاری از موارد مشاهده کرده ایم که کارتن های لمینتی به صورت دو تکه تولید شده اند. که این امر علاوه بر این که باعث افزایش هزینه تولید میگردد. در صورتی که اگر پوستر ها به صورت یک تکه و در سایز بزرگ چاپ شوند. قیمت تمام شده کارتن کاهش. و استحکام کارتن به علت وجود فقط یک ناحیه لب چسب یا منگنه بالا می رود.

این امر در نهایت باعث تولید کارتنی با استحکام بیشتر و شکیل تر می گردد.

کاهش پرت مقوا و کارتن

چاپ 12 ورقی

کاهش پرت مقوا و کارتن

همانطور که می دانید قیمت یک کارتن لمینتی بیشتر تحت تاثیر قیمت کاغذ و مقوا می باشد و با توجه به امکان به اصطلاح دل تو دل کردن تصاویر و یک تکه چاپ شدن پوستر، پرت مقوا و کارتن به میزان قابل توجهی کاهش می یابد و لذا این امر می تواند باعث کاهش چشم گیر قیمت تمام شده کارتن نهایی گردد.

 

جهت کسب اطلاعات بیشتر با ما در تماس باشید.

لازم به ذکر است که کلیه خدمات لیتوگرافی پذیرفته می شود.

سلفون کشی سایز بزرگ عرض 160 با بهترین کیفیت.

چاپ 9 ورقی – چاپ افست 9 ورقی – چاپ نه ورقی – چاپ افست

چاپ 9 ورقی | چاپ افست 9 ورقی

چاپ بلوط ارائه دهنده خدمات چاپ افست 9 ورقی

چاپ 9 ورقی یکی از خدمات چاپی کمیاب در کشور ما محسوب می شود. به علت گران بودن دستگاه های چاپ 9 ورقی. و همچنین هزینه های بالا و دشواری کار با این قبیل از دستگاه ها و نیز کم متقاضی بودن آنها اغلب چاپخانه ها در کشور ما از خرید این دستگاه ها اجتناب می ورزند.

چاپ 9 ورقی

چاپ 9 ورقی

چاپ بلوط با هدف ارائه خدمات با کیفیت و رفع این نیاز کشور اقدام به واردات ماشین آلات چاپ افست 9 ورقی و نصب و راه اندازی آنها در این مجموعه نموده است. و اقدام به تربیت نیرو جهت کار با این دستگاه ها در جهت ارائه خدمات با کیفیت نموده.

واحد لیتوگرافی و سلفون کشی

چاپ بلوط با هدف کاهش هزینه های تحمیل شده به مشتریان. و همچنین بالابردن سرعت انجام کار در جهت کاهش زمان تولید محصول نهایی. اقدام خرید و نصب و راه اندازی دستگاه لیتوگرافی پلیت ستر سایز بزرگ ( بزرگترین دستگاه لیتوگرافی کشور). و نیز دستگاه سلفون کشی عرض 160 سانتی متر نموده است. تا بتواند خدمات کامل و بی نقصی را ارائه دهد.

لذا کلیه خدمات طراحی ، لیتوگرافی ، چاپ و سلفون کشی همگی در این مجموعه انجام شده. و دیگر نیازی به نقل و انتقالات متعدد نمی باشد. کلیه زینک های تهیه شده در این مجموعه از نوع اروپایی با برند کوداک می باشد. که این امر باعث افزایش کیفیت و تیراژ چاپ می گردد. هر زینک به طور متوسط 500000 ورق چاپ می دهد. که این رقم قابل ملاحظه بوده و نیاز شما را به بهترین نحو مرتفع می سازد.

قیمت چاپ افست 9 ورقی

این مجموعه با هدف تکریم مشتری و با توجه به شرایط نامطلوب اقتصادی قیمتی رقابتی نسبت به همکاران خود داشته و با هدف ارائه خدمات با کیفیت پا به این عرصه نهاده است.

چاپ 9 ورقی

چاپ 9 ورقی

جهت کسب اطلاعات بیشتر با ما تماس حاصل فرمایید.

خدمات ارائه شده در این مجوعه عبارتند از :

  1. طراحی .
  2.  لیتوگرافی .
  3. تأمین مقوا .
  4. چاپ افست .
  5. سلفون کشی .
  6. پالت بندی .
  7. استرج .
تحویل سه روزه پستر آماده .

چاپ شش ورقی – 80*120 – چاپ افست شش ورقی – چاپ 6 ورقی

چاپ شش ورقی

چاپ شش ورقی

چاپ شش ورقی | چاپ افست شش ورقی | 80*120

چاپ افست شش ورقی چاپ بلوط

چاپ شش ورقی به خدمات چاپی با سطح چاپ ماکزیمم 80 در 120 سانتی متر گفته می شود. چاپخانه صنایع چاپ و بسته بندی بلوط دارای بزرگترین دستگاه چاپ افست پنج رنگ ایران می باشد. چاپخانه بلوط فعالیت خود را از سال 1387 در تهران آغاز نمود و هم اکنون یکی از کاملترین چاپخانه های چاپ افست در تهران می باشد.

چاپ پستر شش ورقی

چاپ شش ورقی غالبا برای صنایع کارتن سازی کارتن های لمینتی مورد استفاده است. به این صورت که ابتدا طرح مورد نظر بعد از مشخص شدن خط تیغ و بهینه شدن آن توسط طراح برای واحد لیتوگرافی ارسال می گردد.

واحد لیتوگرافی بعد از چک کردن طرح مربوطه و بر طرف کردن ایرادات احتمالی، طرح مورد نظر را صفحه بندی و برای ارسال به دستگاه لیتوگرافی آماده می کند.

ریپ کردن تصویر

cmyk سی ام وای کی

cmyk سی ام وای کی

سپس طرح مورد نظر به اصطلاح ریپ می شود.

ریپ شدن به معنی تفکیک رنگ ها به چهار رنگ اصلی و یا گاها رنگ های پنتون می باشد. به این صورت که مثلا یک طرح چهار رنگ تبدیل به چهار طرح تک رنگ می شود شامل رنگ های اصلی (مشکی ، آبی ، قرمز و زرد) که برای هرکدام از آن ها یک زینک تهیه می شود. و هر زینک در برج مربوطه به دستگاه چاپ افست شش ورقی که دارای همان مشخصات رنگ است ( مثلا زینک زرد در برج مربوط به رنگ زرد دستگاه چاپ شش ورقی ) بسته می شود.

 

 

رجیستر کردن دستگاه چاپ شش ورقی

چاپ شش ورقی

چاپ شش ورقی

رجیستر کردن دستگاه های چاپ افست شش ورقی کار بسیار دشواری است. زیرا به علت عرض زیاد دستگاه و گاها موج دار بودن کاغذ یا مقوا، این امر مستلزم صرف وقت و یک سرپرست چاپ با تجربه می باشد.

چاپ بلوط با کادر مجرب و دوره دیده خود این امر را به بهترین شکل ممکن انجام داده. و کیفیت نهایی چاپ شش ورقی چاپ شده در این مجموعه با رقبا قابل مقایسه نیست و از سطح کیفی بسیار بالایی برخوردار است.

مناسب ترین گرماژ مقوا برای چاپ افست شش ورقی

مناسب ترین گرماژ مقوا برای چاپ افست شش ورقی 230 گرم شیت می باشد. که به علت صاف بودن سطح مقوا ، کیفیت چاپ بالاتر و ریجیستر آن دقیق تر می شود.

جهت کسب اطلاع بیشتر با ما تماس بگیرید.

خدمات این مجموعه عبارتند از :

تحویل سه روزه پستر آماده .

مدل رنگ CMYK چیست؟ – چاپ 120×160 – لیتوگرافی بلوط

سی‌ام‌وای‌کی

واحد طراحی

واحد طراحی صنایع چاپ بلوط با هدف کاهش خطاهای احتمالی در طراحی و همچنین ارائه پیشنهادات طراحی به مشتریان ایجاد گردیده است.

مدل رنگ سی‌ام‌وای‌کی (به انگلیسی: CMYK color model) مخفف چهار رنگ Cyan (فیروزه‌ای) ، Magenta (سرخابی) ، Yellow (زرد) ، Black (سیاه) است که بیشتر با نام سی‌ام‌وای‌کی شناخته می‌شود و بر خلاف مدل رنگی آرجی‌بی که برای کارهای نمایشی یا مانیتوری استفاده می‌شود این مدل رنگی برای طراحی کارهای چاپی استفاده می‌شود.
طراحی

طراحی

سه نمونه از ترام رنگی مدرن به همراه مدل رنگی سی‌ام‌وای‌کی مجزا.
از چپ به راست:

  • فیروزه‌ای (آبی دریایی) با بزرگی نقاط متفاوت
  • سرخابی با بزرگی نقاط متفاوت
  • زرد با بزرگی نقاط متفاوت
  • سیاه با بزرگی نقاط متفاوت
  • الگوهای ترکیب ترام‌ها
  • الگوی رنگی حاصله که چشمان انسان در فاصل معین رویت می‌کند که سه رنگ جدید هستند.

CMYK

مدل رنگی CMYK (فرآیند رنگ چهار عنصری) یکی از مدل های کوچک شده از نمونه کامل تر خود بوده که در پرینتر های رنگی و همچنین برای تشریح فرآیند پرینت از آن استفاده می شود. CMYK به چهار رنگ مورد استفاده در پرینتر های رنگی شامل سیان cyan یا آبی دریایی (با فیروزه ای اشتباه نشود), مجنتا magenta یا سرخ آبی, یلو yellow یا زرد و کی key یا مشکی بوده که البته در لفظ عامیانه به عنوان آبی, قرمز, زرد و مشکی نیز شناخته می شود. اگر چه صنعت پرینت خانگی و اداری در گروه های متفاوتی مانند سازنده های مختلف, مدل های گوناگون و طراحی های متنوع دسته بندی می شوند, اما تقریبا همگی از این سیستم رنگی برای اجرای فرآیند پرینت درون خود استفاده می کنند.

هر چند وجود سه رنگ در مدل CMYK برای ایجاد محتوای رنگی بسیار لازم است, اما رنگ مشکی موقعیتی کلیدی را به خاطر ایجاد زمینه و مرز میان رنگ های مختلف ایجاد می کند. در واقع رنگ های دیگر پس از ادغام با یکدیگر نمی توانند جزئیات کاملی را ارئه دهند. شاید به همین خاطر است که از لقظ key یا کلید برای این رنگ استفاده کرده اند. البته برخی از منابع نیز پیشنهاد می دهند که K نشان دهنده حرف آخر Black است و به این خاطر انتخاب شده که B نشان دهنده حرف اول Blue یا آبی بوده و ممکن است باعث سردرگمی کاربران شود. همچنین رنگ مشکی به این خاطر که در هر پرینت به عنوان اولین رنگ بر روی کاغذ قرار می گیرد نیز می تواند به عنوان رنگ کلیدی انتخاب شود.

ترام

با استفاده از روش ترام در پرینت CMYK امکان دسترسی به رنگ های اصلی بدون نیاز به اشباع کامل کاغذ فراهم می شود. نقطه های کوچک از رنگ های اصلی در ساختارهایی بسیار کوچک پرینت شده تا برای چشم انسان به عنوان رنگی جامد و یکدست در نظر گرفته شود. برای مثال اگر مجنتا را با 20% ترام بر روی کاغذ سفید پرینت کنیم میتوانیم رنگ صورتی رنگ صورتی به دست آوریم. علت این اتفاق به ادراک چشم انسان باز می گردد. در این حالت نقطه های کوچک مجنتا بر روی کاغذ سفید, روشن تر دیده شده و در نتیجه اشباع کمتری نسبت به رنگ مجنتای کامل نیاز است.

بدون استفاده از ترام ها در سه رنگ اصلی تنها امکان ایجاد بلوک های رنگ جامد به وجود می آید و به همین خاطر تنها سه رنگ اصلی قابل اجرا خواهند بود. اما حالا سه رنگ اصلی و سه رنگ فرعی با استفاده از لایه گذاری رنگ های اصلی ایجاد می شوند: سیان و زرد, سبز تولید می کنند. سیان و مجنتا, آبی تولید می کنند و زرد و مجنتا, قرمز تولید خواهند کرد. این مقرون به صرفه ترین رنگ های فرعی بوده که با افزودن رنگ های اصلی ایجاد می شوند. به علاوه لایه گذاری تمام رنگ ها بر روی یکدیگر به مشکی ختم شده که با استفاده از ترام گذاری بر روی کاغذ محدوده قابل گسترشی از رنگ ها در دبه دست می آید.

زاویه دید

برای بهبود کیفیت پرینت و گسترش آن, برای هر رنگ زاویه مخصوصی تنظیم شده است. در حالی که زاویه به تعداد رنگ مورد استفاده و اولیت های تعیین شده توسط مجری پرینت بستگی دارد, فرآیند های پرینت CMYK با یکی از زاویه های زیر کار می کند.

زاویه نمایش مرسوم ترام ها

زاویه نمایش مرسوم ترام ها

مزایای استفاده از رنگ مشکی

مشکی ساخته شده با استفاده از ترکیب رنگ های اصلی سیان, مجنتا و زرد غیر معقول و غیر اقتصادی است. پس پرینتهای چهار رنگ از رنگ مشکی در کنار سه رنگ اصلی استفاده می کنند.

یک عکس رنگی

cmyk سی ام وای کی

cmyk سی ام وای کی

دلایل عمده برای استفاده از رنگ مشکی شامل موارد زیر می شوند:

در حالت عادی برای جداسازی رنگ ها از یک خط قرمز بر روی خطوط رسم شده مشکی به منظور جداسازی لبه و محدوده تصاویر استفاده می شود. در در مدل CMYK یک خط کلیدی مشکی می تواند در زمانی که مشکی به عنوان خط کلیدی طراحی انتخاب شده استفاده شود و در نتیجه تنها یک خط خارجی با استفاده از رنگ مشکی ایجاد شود. به این خاطر که معمولا رنگ مشکی حاوی خط کلیدی است, حرف K در مدل CMYK می تواند نماینده حرف keyline در این مدل باشد.

متن ها معمولا به رنگ مشکی پرینت می شوند و نیاز است که شامل جزئیات کامل در فونت های مختلف باشند. پس برای تولید متن یا جزئیات بیرونی نهایی, بدون کمترین محو شدگی نیازمند دقت بسیار بالا و غیر عملی در استفاده از ترکیب سه رنگ خواهد بود.همچنین در پرینترهای جوهرافشان ترکیب 100 درصدی رنگ های سیان, مجنتا و زرد باعث خیش شدن کاغذ با جوهر شده و خشک شدن آن را بسیار کند می کند. این کار همچنین باعث تغییر ظاهر در کاغذ مخصوصا در کاغذهای ارزان قیمت مانند روزنامه ها می شود.

با اینکه ترکیب 100 درصدی رنگهای سیان, مجنتا و زرد در حالت نظری تمام طیف های قابل دیدن نور را به خود جذب کرده و مشکی کامل ایجاد می کنند, اما در واقعیت مشحصات رنگ ها کاهش می یابد و حاصل آن نوعی رنگ قهوه ای تیره که اصلا به مشکی شباهتی ندارد می شود. به همین خاطر اضافه کردن رنگ مشکی باعث جذب نور بیشتر و در نتیجه بازدهی بیشتر خواهد شد. به علاوه استفاده از رنگ مشکی در مقایسه با ترکیب رنگ های دیگر برای تولید رنگ مشکی بسیار مقرون به صرفه تر است.
تصاویر سمت چپ برای پرینت با فرآیند جوهر سیان, مجنتا و زرد جداسازی شده اند.

cmyk سی ام وای کی

cmyk سی ام وای کی

مقایسه

تصویر سمت چپ برای پرینت با فرآیند جوهر سیان, مجنتا و زرد جداسازی شده اند. تصویر سمت راست همان تصویر قبلی بوده که این بار برای بیشترین استفاده از رنگ مشکی و کاهش مصرف جوهر های رنگی بهینه شده است. وقتی نیاز است تا یک منطقه خیلی تاریک ایجاد شود, ابتدا یک روکش خاکستری یا رنگی CMY ایجاد می شود, سپس یک لایه مشکی کامل ساخته شده که باعث ایجاد یک مشکی عمیق موسوم به مشکی غنی خواهد شد. همچنین مشکی ایجاد شده با سه رنگ اصلی نیز گاهی اوقات به عنوان مشکی ترکیبی شناخته می شود.

مقدار مشکی برای استفاده و جایگزینی با رنگ های دیگر می تواند متغییر باشد و به فناوری, کاغذ و جوهر مورد استفاده بستگی دارد. فرآیندهایی موسوم به رنگ های حذفی, رنگ های افزودنی و جایگذاری اجزای خاکستری به منظور ادغام نهایی مورد استفاده قرار می گیرند که بسته به عملیات های پرینت انتخاب خواهند شد.

سبک های دیگر پرینت رنگی

CMYK یا فرآیند پرینت رنگی با پرینت به سبک رنگ نقطه ای متفاوت است که در آن جوهرهای رنگی خاص برای ظاهر کردن رنگ بر روی کاغذ مورد استفاده قرار می گیرند. برخی از دستگاه ها قابلیت پرینت با استفاده از هر دو روش های چهار رنگ و پرینت نقطه ای را به صورت هم زمان دارند. عناصر پرینت شده با کیفیت بسیار بالا مانند بروشورهای کاری و کتابها برای اینکه غالبا حاوی تصویر هستند نیاز به استفاده از CMYK دارند. اثرهای گرافیکی دیگر مانند رنگ های متالیک نیازمند رنگ های نقطه ای هستند که در پایان و با استفاده از وارنیش بر روی کاغذ به وجود می آید.

CMYK بر روی پرینت هایی اجرا می شود که غالبا محدوده رنگی کوچکی دارند. رنگ های روشن و اشباع شده غالبا امکان تولید با روش CMYK را ندارند و رنگ های روشن معمولا با استفاده از ساختارهای ترام و بازی با نقات ایجاد می شوند. اما استفاده از روش CcMmYK با اضافه کردن سیان و مجنتای روشن می تواند مشکلات قبلی را حل کند. این روش در بسیاری از پرینترهای جوهر افشان خانگی و صنعتی مورد استفاده قرار می گیرد.

مقایسه با نمایشگرهای RGB

مقایسه میان نمایشگرهای RGB و پرینت های CMYK به خاطر فناوری تولید رنگ و مشخصات متفاوت آنها کمی سخت است. یک مانیتور از ترکیب نورهای قرمز, سبز و آبی برای ساخت تصاویر رنگی استفاده می کند. در مقابل یک پرینتر CMYK از جوهرهای جاذب نور سیان, مجنتا و زرد استفاده می کند که با استفاده از روش های تقسیم, ترام یا هر روش نوری دیگری اجرایی می شوند.

جوهر مورد استفاده در پرینت نیز مانند مانیتور یک محدوده رنگی ایجاد می کند که تنها در طیف نور مرئی قابل دیدن است. این درحالی است که هر یک از این مدلهای رنگی محدوده های منحصر به فردی دارند. در نتیجه حاصل یک عکس نمایش داده شده در مانیتور کامپیوتر به خاطر تفاوت در مدلهای رنگی نمی تواند به طور کامل مشابه همان عکس در موقع پرینت شود. درواقع زمانی که یک عکس برای پرینت طراحی می شود, طراح رنگ های آن را در مدل رنگی RGB (در نمایشگر کامپیوتر) مشاهده می کند.

به همین خاطر تصور این اتفاق بر روی یک تصویر بعد از پرینت کمی دشوار و پیچیده خواهد بود.

طیف پرینتی

در مدل CMYK برای تکثیر رنگ ها و جذب نور بیشتر کدهایی تعریف شده است. (همانطور که از RGB انتظار می رود).عنصر K تمام طول موج ها را به خود جذب می کند و به همین دلیل رنگ ناپذیر یا اکروماتیک می شود.در عوض عناصر سیان, مجنتا و زرد برای تولید رنگ هایی مورد استفاده قرار می گیرند که کاملا برخلاف RGB دیده می شوند.به طور دقیق تر سیان قرمز را جذب می کند, مجنتا سبز و زرد رنگ آبی را به خود خواهد گرفت. (-R,-G,-B)

مقایسه برخی از محدوده های رنگی RGB و CMYK بر روی نمودار رنگ آمیزی CIE 1931 xy.

مقایسه برخی از محدوده های رنگی RGB و CMYK بر روی نمودار رنگ آمیزی CIE 1931 xy.

طیف پرینتی

تبدیل

از آنجا که مدل های رنگی RGB و CMYK هر کدام در دستگاه های متفاوتی اجرا می شوند, هیچ نمونه یا فرمور تبدیلی میان این دو وجود ندارد. وظیفه تبدیل معمولا بر عهده سیستم تبدیل رنگ و با استفاده از پروفایلهای رنگی بوده که می تواند فضای میان دور رنگ را شرح دهد. در نتیجه با وجود تفاوت میا فضاهای رنگی دو مدل به هیچ وجه نمی توان تبدیل دقیقی از آنها به دست آورد. در آخر می توان گفت که مشکل محاسبه یک برآورد دقیق از رنگ ها به خاطر ترکیب جوهر در پرینتر برای تولید یک رنگ جدید با استفاده از فناوری های پیچیده به وجود می آید.

مشکلی که البته بسیار آزاد دهنده نیست و می توان به راحتی از آن چشم پوشی کرد.

طیف طول موج های قابل دیدن بر روی کاغذ پرینت شده نشان دهنده انتقال از قرمز به زرد است.

رنگ های سفید, قرمز, آبی, سبز به عنوان مرجع نمایش داده شده اند.

طیف طول موج های قابل دیدن بر روی کاغذ پرینت شده نشان دهنده انتقال از قرمز به زرد است.

رنگ های سفید, قرمز, آبی و سبز به عنوان مرجع نمایش داده شده اند.

طیف طول موج های قابل دیدن بر روی کاغذ پرینت شده نشان دهنده انتقال از قرمز به زرد است. رنگ های سفید, قرمز, آبی و سبز به عنوان مرجع نمایش داده شده اند.

 

منابع:

منبع: wikipedia

چاپ و لیتوگرافی بلوط : انجام کلیه خدمات چاپ افست سایز بزرگ 120*160 – 100*140 و … و انجام کلیه خدمات طراحی و لیتو گرافی پلیت ستر سایز بزرگ

جهت کسب اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید.

خدمات این مجموعه عبارت است از:

تحویل سه روزه کارتن آماده .
جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد چاپ افست به بخش دانستنیها مراجعه فرمایید.

مدل رنگی RGB چیست؟ – چاپ افست – لیتوگرافی پلیت ستر

مدل رنگی RGB آر جی بی

مدل رنگی rgb آر جی بی

مدل رنگی rgb آر جی بی

این مدل رنگ، برای ایجاد تصویر در تلویزیون و مانیتورها به کار گرفته می‌شود. در این مدل، تمام رنگ‌ها از ترکیب سه رنگ تشکیل می‌شود. این سه رنگ عبارت هستند از قرمز(R)، سبز (G) و آبی (B) که به آن RGB اطلاق می‌شود. با ترکیب رنگهای یادشده که به آن‌ها ابتدایی (Primary) می‌گویند، رنگهای دیگر یا ثانویه (Secondary) ایجاد می‌شود.

ادغام رنگ‌ها

با توجه به شکل، می‌فهمیم که با ترکیب red و blue، رنگ magenta تولید می‌شود. از ترکیب red و green رنگ yellow پدید می‌آید.

از ادغام دو رنگ blue و green رنگ cyan تولید می‌گردد. اگر سه رنگ به هم اضافه شوند، رنگ سفید به وجود می‌آید و در مقابل زمانی که هیچ رنگی نداریم، پیکسل با رنگ سیاه پر می‌شود.

RGB دارای کانال‌های رنگ نیست

RGB دارای کانال‌های رنگ نیست. شالوده آن نور است و به جای سه رنگ فیروزه ای، سرخابی و زرد سه نور رنگی قرمز، سبز و آبی داریم. اگر بدانید که نمایشگرها چگونه تصویر را نمایش می‌دهند، خواهید فهمید که غیر از این هم نمی‌تواند باشد. زیرا در مانیتور، تغییر ولتاژ ارسالی به پیکسل‌ها، باعث ایجاد نور رنگی می‌شود. این نورها که با هم تر کیب می‌شوند در نهایت رنگ پیکسل را می‌سازند. زمانی که به تابش یک نور نیاز نداریم مانند این است که، جلوی آن نور یک تلق مشکی قرار دهیم تا از تابش آن نور جلوگیری کنیم و اصطلاحاً آن را ببندیم.

در واقع مفهوم وجود رنگ با حضور نور معنی پیدا می‌کند. رنگها بطور کلی، به معنی برگشت نور از یک شئ یا یک منبع نوری هستند.(مانند تجزیه نور مرئی به رنگ در منشور)

این سیستم رنگ که به عنوان متداول‌ترین سیستم رنگ شناخته شده است، سیستم رنگی وابسته به وسیله بوده و در وسایل گوناگون به صورت‌های مختلفی ظاهر می‌شود.

سیستم رنگ افزودنی additive

سیستم افزودنی یا additive از ترکیب سه رنگ اصلی RGB رنگ سفید حاصل می‌شود. به زبانی ساده‌تر با توجه به اینکه صفحه نمایش این قبیل وسایل تیره است برای ایجاد تصویر باید به آن رنگ اضافه نمود. تبیین اینکه چرا به این نوع سیستم رنگ افزودنی می‌گویند از روش‌های مختلفی قابل توضیح است. رنگ سفید یا نور سفید داری طیفهای مختلفی است که با یک منشور، آن طیفها قابل تشخیص هستند. بنابراین می‌توان نتیجه گرفت که رنگ مشکی فاقد طیف نوری هست. در یک زمینه مشکی برای ایجاد تصویر باید رنگ اضافه نمود. در صورتیکه در زمینه سفید برای ایجاد تصویر باید طیف رنگ مورد نظر را از مجموع رنگهای سفید کم یا حذف نمود.

بیشترین موارد استفاده

بیشتر جهت نمایش تصاویر در دستگاه‌های پخش تصویر مانند تلویزیون و مانیتور استفاده می‌شود. در این مدل جنس رنگ‌ها از نوع نور است و از ترکیب ۳ نور قرمز و سبز و آبی و رنگ‌های مختلف ساخته شده‌است. در این حالت با تابش هر سه نور با شدت کامل در یک نقطه رنگ سفید و با جلوگیری از تابش هر سه نور در محل دلخواه رنگ سیاه تولید می‌شود. با کم یا زیاد کردن هر نور رنگ‌های متنوع قابل مشاهده است. در این مدل هر کانال ۸ بیتی بوده و تصویر نهایی ۲۴ بیت است.

متد Hexadecimal

از میان متدهای رنگ در CSS متد هگزا دسیمال است که بیش تر استفاده می شود و تقریباً همه مرورگرها و موتورهای جستجوگر از این متد پشتیبانی می کنند . رنگ ها در این متد با یک علامت # ( هشتک ) شروع می شوند و به دنبال علامت # از سه یا شش عددی که در مدل RGB قرار دارند استفاده می شود .

هرچه از صفر به طرف F می رویم کد رنگی ما روشن تر می شود و در نهایت کد FFF# برای تعیین رنگ سفید می باشد . در این کد عدد یا حرف اول بیان کننده رنگ قرمز است و عدد دوم برای رنگ سبز و عدد سوم برای رنگ آبی می باشد ، اگر من بخواهم رنگ سبز را در فتوشاپ نشان دهم برای این کار کافیست کد 0F0 # را بنویسم ، برای رنگ قرمز کد F00 # را به کار می بریم . به زبان ساده کد به این صورت است که رقم اول رنگ قرمز را مشخص می کند و هرچه از صفر به طرف F می رویم پر رنگ تر می شود و صفر ها نشان دهنده این است که از رنگ سبز و آبی استفاده نشود . کدهای رنگی به این صورت هم استفاده می شود FFFFFF# که در این صورت از 6 عدد یا حرف استفاده می کنیم . جون هگزا دسیمال از تعداد رنگ های بیشتری نسبت به CMYK استفاده می کند در مکان بالایی از دقت در رنگ بندی قراردارد .
Div{ color: #FFF; }
div{ color: #FFFFFF; }
1
2

Div{ color: #FFF; }
div{ color: #FFFFFF; }

متد rgb

با استفاده از این روش می توانیم به سادگی ترکیب های رنگی را بخوانیم ، به این صورت که از عدد 0 تا 255 برای هر کدام از رنگ های قرمز ، سبز ، آبی اختصاص می دهیم . یا به صورت درصدی مقدار رنگ ها را معیین می کنیم .
Div{ color: rgb( 155 , 50 , 255 ); }
Div{ color: rgb(30% , 20% , 70% ); }
1
2

Div{ color: rgb( 155 , 50 , 255 ); }
Div{ color: rgb(30% , 20% , 70% ); }

متد HSL

مرورگر های جدید از متد HSL به خوبی پشتیبانی می کنند ولی کد نویسان کمی این متد را نادیده می گیرند .

متد HSL در طراحی وب

اگر به تصویر بالا نگاه کنید سه رنگ قرمز ، سبز ، آبی را خواهید دید : قرمز روی صفر درجه قرار دارد ، سبز روی 120 درجه و آبی روی 240 درجه که دایره را به سه قسمت تقسیم کرده است و رنگ های فیروزه ایی ، زرد و سرخابی را هم می بینید . از بالای دایره شرع می کنیم ودر جهت عقربه های ساعت حرکت می کنیم .

  • جزء اول : بنابراین جزء اول این متد تعیین درجه یک رنگ در دایره بالا می باشد . یعنی اگر مقدار جزء برابر 120 درجه باشد رنگ آن سبز خواهد بود . یا رنگ صورتی که بین آبی ( 240 درجه ) و سرخابی (300 درجه) قرار دارد و کد آن به این صورت است :
    Div{ color: hsl(320 , 100% , 100%); }
    1Div{ color: hsl(320 , 100% , 100%); }
  • جزء دوم ( Saturation ) : شدت رنگ را معیین می کند به این صورت که اگر به تصویر بالا نگاه کنید خواهید دید که هر چقدر به سمت داخل دایره حرکت کنیم ، رنگ ها کم رنگ تر می شوند پس اگر مقدار جزئ دوم را برابر 0% قرار دهیم رنگ روشن خواهد شد . اگر در فتوشاپ این کار را امتحان کنید خواهید دید هرچه مقدار جزء دوم به طرف صفر می رود از شدت رنگ آن کاسته می شود .
  • جزء سوم ( Luminosity ) : مقدار این جزء درخشندگی را تعیین می کند که رنگ چقدر از سیاهی و سفیدی فاصله داشته باشد . اگر مقدار برابر 50% باشد یعنی میزان تیرگی و روشنی رنگ به صورت متعادل می باشد و بدون تغییر باقی می ماند . کم کردن میزان luminosity باعث تیره شدن رنگ می شود . تمام رنگ های HSL با میزان Luminosity صفر کاملاً سیاه هستند . زیاد کردن میزان این جزء رنگ را روشن می کند ، در 100% تمامی رنگ های HSL به رنگ سفید هستند .نکته : در HSL علامت درصد باید برای مقدار Saturation و هم برای مقدار Luminosity گذاشته شود حتی اگر مقدار آن برابر صفر باشد .

مدل رنگ CMYK

این سیستم برای مواردی که نور ندارد کاربرد دارد و رنگ های بدون نور را به درستی نشان می دهد ، به عنوان مثال چون کاغذ از خود نور ندارد به همین دلیل از این سیستم برای چاپ استفاده می شود تا رنگ های چاپ شده در کاغذ با آنچه انتظار داریم متفاوت نباشد .نام این سیستم برگرفته از حروف اول رنگ های تشکیل دهنده آن است . CMYK از ترکیب رنگ های فیروزه ایی ، سرخابی ، زرد ، سیاه برای به دست آوردن ترکیب رنگی استفاده می شود .

  • C مخفف Cyan ( فیروزه ایی )
  • M مخفف Magenta ( سرخابی )
  • Y مخفف Yellow ( زرد )
  • K مخفف Black ( سیاه )

منبع : ویکی پدیا

چاپ و لیتوگرافی بلوط

مجری کلیه خدمات :

  1. خدمات چاپ افست پنج رنگ سایز بزرگ
  2. بزرگترین دستگاه چاپ افست پنج رنگ در کشور
  3. بزرگترین دستگاه لیتوگرافی پلیت ستر کشور
  4. سلفون کشی عرض 160

جهت کسب اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید.